TRESOR HOSPITALITY
TRESOR HOSPITALITY
Πρώτο Θέμα: H Trésor Hospitality & ο Π.Πανταζόπουλος δίνουν μπόνους στη φιλοξενία

Πρώτο Θέμα: H Trésor Hospitality & ο Π.Πανταζόπουλος δίνουν μπόνους στη φιλοξενία

12 Μαρτίου 2018

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο Πρώτο Θέμα στις 11 Μαρτίου 2018.

Παναγιώτης Πανταζόπουλος: Δίνει...μπόνους στη φιλοξενία

Ο εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς ξενοδόχων που κάνει τη δική του αυτόνομη πορεία στον κλάδο και που πρώτος εισηγήθηκε στην αγορά τα προνόμια διαμονής μέσω καρτών loyalty.

Μέσα σε έξι χρόνια δημιούργησε το δικό του γκρουπ που βασίστηκε σε σημαντικές συμμαχίες με τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία αιχμής

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

markopoulo@gmail.com

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Δεν γινόταν διαφορετικά. Όταν έχεις μεγαλώσει σε μια οικογένεια ξενοδόχων και γνωρίζεις από πρώτο χέρι τις δυνατότητες και την ιδιαίτερη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, είναι νομοτέλεια πως σύντομα θα καταλήξεις να ασχοληθείς με αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως τη «βαριά βιομηχανία της χώρας». Ο Παναγιώτης Πανταζόπουλος, ιδρυτής και Managing Director της Trésor Hospitality και της Τrésor Hotels & Resorts, δύο σχημάτων που ήδη διαγράφουν τη δική τους πορεία επιτυχίας στον ξενοδοχειακό χώρο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χώρο του τουρισμού. Στον κλάδο που κάθε καλοκαίρι βγάζει τα …σπασμένα για λογαριασμό της χώρας μας βοηθώντας στην τόνωση του ΑΕΠ μας.

Κάτι η επίδραση της οικογένειας του την οποία έβλεπε καθημερινά να δίνει τον δικό της αγώνα στο χώρο, κάτι οι ακαδημαϊκές σπουδές του με εξειδίκευση στο ξενοδοχειακό management στο διεθνώς αναγνωρισμένο Ecole Hoteliere de Lausanne στην Ελβετία, αλλά και η εργασιακή εμπειρία του στο εξωτερικό, αποτέλεσαν τα δικά του εφόδια για να προχωρήσει στην αγορά. Στον τουρισμό που καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός. Βλέποντας λοιπόν τις τάσεις που διαμορφώνονταν ο ίδιος από νωρίς στράφηκε στο κομμάτι της συμβουλευτικής ως προς τις υπηρεσίες φιλοξενίας. Τον νέο hot τομέα του τουρισμού στη χώρα μας με την τεράστια προοπτική και τις προκλήσεις.

Η Trésor Hospitality είναι μια εταιρεία λοιπόν που ιδρύθηκε το 2012 και η οποία σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 13 πολυτελή ξενοδοχεία και έχει ολοκληρώσει  περισσότερα από 70 projects. Εντός του χαρτοφυλακίου των συνεργασιών της βρίσκονται ξενοδοχεία όπως το Poseidonion Grand Hotel, το Ios Palace Hotel & Spa, το Elysium Boutique Hotel & Spa, το Orabel Suites αλλά και το νεοεισελθέν πολυτελές ξενοδοχείο της Κώ, Lango Design Hotel & Spa. Μια μονάδα που εσχάτως συζητιέται πολύ. Όπως μας λέει ο κ. Πανταζόπουλος «οι υπηρεσίες της Trésor Hospitality μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα της λειτουργίας ενός ξενοδοχείου και μεταφράζονται σε μελέτες βιωσιμότητας και εύρεση χρηματοδότησης, υποστήριξη στην κατασκευή και τον εξοπλισμό, υπηρεσίες pre-opening, διαχείριση budget, στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, διαχείριση πωλήσεων και κρατήσεων, marketing και δημόσιες σχέσεις. Δράσεις και πράγματα όχι και τόσο δεδομένα για την πελαγωμένο Έλληνα ξενοδόχο που δεν προλαβαίνει να κάνει τα πάντα». Και συμπληρώνει: «έχοντας ως δέσμευση τη μεγιστοποίηση της αξίας ενός ξενοδοχειακού ακινήτου, η εταιρεία μετουσιώνει την γνώση και την εμπειρία των στελεχών της σε καινοτόμες λύσεις, οι οποίες οδηγούν στη διαμόρφωση βιώσιμων και κερδοφόρων ξενοδοχειακών μονάδων. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 470 υπαλλήλους και συνεργάζεται με περισσότερα από 520 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο για τα 612 δωμάτια που διαχειρίζεται». Με τη σειρά της, η δεύτερη εταιρεία του γκρουπ, η Trésor Hotels & Resorts διαθέτει 35 ξενοδοχεία-μέλη σε 28 ελληνικούς προορισμούς, αποτελώντας ένα αξιόλογο κι ανταγωνιστικό δίκτυο ανεξάρτητων boutique hotels 4 και 5 αστέρων στη χώρα μας. Όπως αναφέρει ο ιδρυτής του ομίλου κ. Πανταζόπουλος, «με κοινό παρονομαστή τις πολυτελείς υπηρεσίες φιλοξενίας, την οικολογική πολιτική, το ιδιαίτερο design και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα ξενοδοχεία που εντάσσονται στην ομπρέλα της Trésor Hotels & Resorts χαρακτηρίζονται ως "θησαυροί" διαμονής». Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αναδυόμενη τάση στα ξενοδοχεία και τη φιλοξενία είναι αυτού του είδους οι μονάδες κι όχι τόσο τα μαζικά, μεγάλα ξενοδοχεία.

Μπόνους διαμονής

Και αυτή η εταιρεία του κ. Πανταζόπουλου δραστηριοποιείται στον κλάδο της φιλοξενίας από το 2012 και μέσα από την  τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει και με στοχευμένες ενέργειες marketing και επικοινωνίας, παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προβολής στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και ενδυναμώνοντας το branding τους. Ταυτόχρονα, το δίκτυο προσφέρει εμπειρίες στους επισκέπτες των ξενοδοχείων-μελών του, ενώ τους επιβραβεύει με προνόμια κατά τη διαμονή τους, μέσα από το T-Club, το πρόγραμμα πιστότητας και επιβράβευσης των φιλοξενούμενων της Trésor Hotels & Resorts, που απαριθμεί ήδη 7.500 εγγεγραμμένα μέλη. Ο κ. Πανταζόπουλος θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους παίκτες της τουριστικής αγοράς κι εκείνος που φέρνει στο επίπεδο του consulting πρώτος το πρόγραμμα επιβράβευσης σε αντίθεση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Κάτι καθόλου δεδομένο αν δούμε μέχρι στιγμής το πώς κινούνταν τα ελληνικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα και οι εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων. «Πρόκειται για μια νέα τάση, για μια προσπάθεια ομογενοποίησης της παροχής υπηρεσίας και παροχής αξίας στον πελάτη» αναφέρει ο κ. Πανταζόπουλος.